τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Η τονοσαλάτα είναι μια εύκολη αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά θρεπτική και νοστιμότατη επιλογή για κυρίως ή ενδιάμεσο γεύμα.

Υπάρχει κάποιος που δεν αγαπάει τον τόνο; Είναι ένα νοστιμότατο ψάρι με αναρίθμητα οφέλη για τον οργανισμό και μπορεί να μας προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής.

Προσθέτοντας και το γεγονός ότι μια τονοσαλάτα έχει λίγες θερμίδες, μπορούμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει θέση στην διατροφή όλων.

Τόνος και οφέλη

Καταρχάς, ο τόνος αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης η οποία είναι απαραιτητη ώστε το σώμα μας να αναπτύξει και να διατηρήσει τον μυικό ιστό του.

Επίσης, τα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει, αποδεδειγμένα ευεργετούν την υγεία μας με διάφορους τρόπους. Μειώνουν την πίεση, μας προστατεύουν από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία.

Τονοσαλάτα και βιταμίνες

Μια τονοσαλάτα περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως B12, Σίδηρο, Βιταμίνη Α και D, Φώσφορο και Νιασίνη.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την τονοσαλάτα

  • 1 μεγάλη κονσέρβα τόνο (320 γραμμάρια)
  • 1 σαλάτα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1 πιπεριά
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Πώς να φτιάξετε την τονοσαλάτα

Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά.

Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο μπολ το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο τέλος το ξίδι μπαλσάμικο.

Δείτε και άλλες συνταγές

Σας άρεσε η συνταγή για την τονοσαλάτα; Χαίρομαι!

Στην ενότητα Συνταγές μπορείτε να βρείτε και άλλες προτάσεις που θα σας θρέψουν και θα σας δώσουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε! Καλή ανάγνωση!

Περισσότερα άρθρα