κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Τα κανελόνια με κιμά είναι μια πεντανόστιμη και χορταστική πρόταση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Τα κανελόνια είναι ιδιαίτερα στο σχήμα ζυμαρικά που η Ελληνική κουζίνα έχει αξιοποιήσει σε πολλές συνταγές. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μάλλον κλασική και συνδυάζει ιδανικά τον υδατάνθρακα με την πρωτεΐνη. Με την προσθήκη του χυμού ντομάτας και την κεφαλογραβιέρα, θα ξετρελαθείτε!

Για κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση. Μια έξυπνη λύση είναι ο κιμάς από κοτόπουλο που θα μας δώσει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με ελάχιστα λιπαρά.

Υλικά που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε κανελόνια με κιμά για 4 – 6 άτομα

  • 500 γραμμάρια κανελόνια
  • 700 γραμμάρια κιμά
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 3 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουτάλι ντοματοπελτέ
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • ½ κουταλάκι κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Πώς να φτιάξετε τα κανελόνια με κιμά

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε με 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτετε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς.

Μετά από 4 λεπτά σοτάρισμα, προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα 2 από τα 3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι βραστό νερό. Αφήνετε τον κιμά να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των υγρών του. Πέντε λεπτά πριν τον κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Στο μεταξύ, βάζετε τα κανελόνια να πάρουν δυο βράσεις. Τα σουρώνετε και μόλις ο κιμάς κρυώσει, τα γεμίζετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Τα πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τα περιχύνετε με 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.

Ψήνετε τα κανελόνια σε μέτριο φούρνο για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και απολαμβάνετε!

Δείτε και άλλες συνταγές

Σας άρεσε η συνταγή για τα κανελόνια με κιμά; Χαίρομαι!

Στην ενότητα Συνταγές μπορείτε να βρείτε και άλλες προτάσεις που θα σας θρέψουν και θα σας δώσουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε! Καλή ανάγνωση!

Περισσότερα άρθρα